odavate pidamiskuludega 4x4 liiklusvahend igapäevasõitudeks

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

loffa
Rookie

odavate pidamiskuludega 4x4 liiklusvahend igapäevasõitudeks

Postitus Postitas loffa »

Tere,

Lugu järgmine: sõidan viimased 4 aastat igapäevaselt madala (tehaseseadest ligi 80mm madaldatud) ja jäiga (35 profiiliga 19" rattad) 3-seeria BMWga. Kuna selle ajaga on kõik tallinna tänavad ja nende augud selgeks saanud, siis olen madala auto puudustega ringi käima õppinud ja olen seda isegi nauditavaks pidanud. Pealegi eks see madala ja läikiva auto omamine on ju ka omamoodi elustiil mida olen isegi eestis tublisti propageerinud. Nagu lowlifer.ee mehed ütlevad, "form > function"

Nüüd aga lugu selline, et üha enam olen hakanud mõtlema maasturi ostule ning jätta bmw niiöelda pühapäevasõitudeks. Maastur eelkõige selle pärast et: esiteks seoses tööga on viimasel ajal tekkinud palju igapäevast ringi sõitmist mööda linna (ja ka maanteid) millest lihtsalt tahaks bmwd ja selle nõrka veermikku/heledat nahksisu ja korralikku läikivat musta värvi säästa parklakriimustuste ja talvise soola eest. Teiseks on peres ligi aastane laps, tänu millele on tihti väga palju kola vaja autosse mahutada ning kolmandaks, kõige olulisemaks põhjuseks on et seoses hobiga on tihtipeale soov paar korda kuus käia avastamas selliseid kohti kuhu sõiduautoga lihtsalt ei kannata ronida. Seega otsin sõidukit mis oleks eelkõige ikkagi vastupidava veermikuga ja odavate pidamiskuludega millele võib igal ajal ja igas olukorras loota, aga samas oleks ka paslik linnavahel igapäevaseks asfaltil töristamiseks.

Hetkel on kokkupuuteid maasturitega minimaalselt, seega olen sellel teemal täielik võhik. Oskan paika panna ainult nii palju, et kindlasti 4 ust, diisel, mida vähem laguneb seda parem, enamvähem tsiviliseeritud (st päris defenderit ei taha). Samas võib ka kastiga olla, sest mul on jäänud mulje et kastikad on oma olemuselt ja ehituselt lihtsamad ja lagunevad seetõttu vähem. Hind kuni 7000€.

Foorumites tuhnides olen selgeks saanud, et võiksin ehk vaadata disco1 poole?

Igasugune abi väga teretulnud,

Loffa
Kasutaja avatar
LauriJ
True Off Roader!

Re: odavate pidamiskuludega 4x4 liiklusvahend igapäevasõitud

Postitus Postitas LauriJ »

Mingi CRV vms sarnane peaks sinu vajadustele täitsa piisama. Peab hästi vastu ja ülalpidamiskulud on ka väikesed. Hetkel teen töösõite 2gen CRVga ja alguses arvasin, et ikka täielik mõttetu junn on. Praegu olen juba meeldivalt üllatunud temas. Läbisõitu on 370000 ja väsimusemärke ei näita veel. Pealegi sõidan sellega ikka sellistel teedel (ja ka seal, kus teed pole) kuhu enamus "õigeid" maastureid ei satu. Eks olen ka paar korda kinni istunud liigsest julgusest ja mõnekord oleks kindlasti kastikas edasi liikunud. Aga kui võrrelda kütusekulu jms ülalpidamiskulusi, siis ei saa crv kohta midagi halvasti öelda. Sõidumugavus on kindlasti parem, kui kastikatel (vedrustus, pöörderaadius, müra, dünaamika jne). Ja sinna kus crv-ga kinni jään ning kastikas (võibolla) läbi läheb, võib jala ka minna.
loffa
Rookie

Noh, tõenäoliselt piisaks mulle isegi neliveolisest VW Borast või XC70 Volvost, aga krt see maasturi värk on kuidagi kinnisideeks saanud, et võiks ikka "päris" olla. Et üks madal auto juba on, olgu teine suur ja kõrge. Pealegi CRV on nii kole, et käsi lihtsalt ei tõuse ostma.

Subaru Forester on ainuke mõistlik nn linnamaastur minu silmis, aga seda pole diislit.
Kasutaja avatar
inseneer
Legod Varuosadest

Postitus Postitas inseneer »

No enamus Disco1 on tänaseks päevaks üsnagi läbiaetud, kuid leidub ka väga häid isendeid.
Isiklikult soovitaks Disco2 või siis Toyota 4runner 3,0td või siis Toyota Land Cruiser 95 või siis Nissan Patrol Y61 2,8td

Kuigi ka kõik need valikud võivad olla üsnagi läbiaetud. Oleneb Isendist.
I. Nikker, rikutud alates 2001 +372534O8157
http://imedepold.ee/
Kasutaja avatar
LauriJ
True Off Roader!

Postitus Postitas LauriJ »

loffa kirjutas: Pealegi CRV on nii kole, et käsi lihtsalt ei tõuse ostma.
Tõsi.

Ise valiksin ka mingi kastika, teeks tõste ja MT rehv alla (arvestades teemaalgaja praegust autot siis sõidumugavus vist pole päris prioriteet) peaasi, et endale meeldiks!
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

loffa kirjutas: Foorumites tuhnides olen selgeks saanud, et võiksin ehk vaadata disco1 poole?
Loffa
Disco I on hea valik. Lihtne, odav ja ruumikas. Mahutab kogu pere kooa kolga peale sams on ka metsateedel igati võimkas. 7000 EUR eest saad korraliku masina ja jääb lisaks veel korraliku hoolduse ning lisvarustuse jaoks.
Inseneeri pakutud Disco II pole ka paha valik, kuid valida tuleb hoolsamalt.

Võin plussidest ja miinustet pikemalt pajatada. Saada mulle e-mail!

Silma jäi paar põjnevat autot:
Kaks ES varustustemega Disco I
http://www.auto24.ee/used/636119
http://www.auto24.ee/used/719924

Kumbagi siklikult ei tea, seega peaks mõlemat lähemat tüüpvigade osas uurima.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
loffa
Rookie

LauriJ kirjutas:
Tõsi.

Ise valiksin ka mingi kastika, teeks tõste ja MT rehv alla (arvestades teemaalgaja praegust autot siis sõidumugavus vist pole päris prioriteet) peaasi, et endale meeldiks!
Täpselt, mugavus pole kindlasti prioriteet. Pigem asjalik tehnika mida on kunagi võimalik huvi korral edasi ehitada (noh, autopede värk) :D
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Land Rover-ite ehitamiseks pakutakse kõiskusgu tuuningvarustust laias valikus ja võid lõpuks kõiksugu vigurid külge kruvuda. Tõsi, mida uuem mudel seda kitsam valik.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
Leedu
katseaeg

Postitus Postitas Leedu »

Mitsubishi Pajero. Pikk, keerdvedrudega. Soetusmaksumus jääb alla paari tuhande, vaata Soome, ära karda mootoriveaga! Teed alguses põhjaliku hoolduse ära ja edasi vahetad õlisid. Sõita on OLULISELT mugavam kui kahe talasillaga autoga, kütust võtab keskmiselt 10. Ruumi on palju ja vajadusel saad ka 7 inimest vedada. Tähtis on et leiad võimalikult kõva raamiga tooriku.

Kastikas on imho sulle mõttetum, sest asju lahtiselt sa tõenäoliselt jätta ei taha, kinnitada sinna on jama, kastikattega pole ju kerekuju enam näha ja salongis on ruumi oluliselt vähem just tagapingil. Tehnika on kastikatel ja mitte-kastikatel ikka sama.
Talasilda ja Tugevat Raami!

Võistlussüütu mudamatkaja alates 2002
Kasutaja avatar
beginner
True Softroader

Postitus Postitas beginner »

Leedu, mis mootoriviga see Pajerodel on mida kartma ei pea? 2,8 diislil või millel?
Kasutaja avatar
Leedu
katseaeg

Postitus Postitas Leedu »

Pidasin silmas, et ei tasu karta mootoriveaga auto ostmist. Kui saab hea kere ja raamiga odava isendi, siis tasub soetada, kuna mootori rmont ei ole kallis.
Talasilda ja Tugevat Raami!

Võistlussüütu mudamatkaja alates 2002
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

Leedu kirjutas:Pidasin silmas, et ei tasu karta mootoriveaga auto ostmist. Kui saab hea kere ja raamiga odava isendi, siis tasub soetada, kuna mootori rmont ei ole kallis.
Pajero 2,8td kaprem. võib päris kalliks minna...ilmselt lihtsam suisa doonor moto leida? :roll:
Uko
Rock Crawler

Postitus Postitas Uko »

Oleneb mida remontida,plokikaaned pumbad turbod,nendega pole muret.Kolbe võib ka vahetada,kui ploki augud kannatavad.Kui osta siis selline isend mis ei leki mitte kusagilt,on endal lihtsam.Starter, genekas ja pidurid ka kohe üle vaadata ehk tolmurõngad ja mansetid vahetada.Siis on hulka aega rahu majas.Mõni rooliots võib ka vahest minna,muud eriti vast polegi.Üldiselt tundub mida lihtsam seda lollikindlam, ei jäta vähemalt lambist tee peale.
olge marurahulikud!
loffa
Rookie

Suured tänud kõigile vastamast.

Kas keegi oskab mulle veel lahti seletada, mis on Pajero Sport? Internetiavarustes kolades jääb mulje nagu tegemist oleks rohkem maastikule orienteeritud variandiga. Välimuselt meeldib ta mulle kordades rohkem kui tavaline Pajero, kuidagi vähem plastmassi. Samas lugesin siit samast foorumist, et sellega ei saa sõita pidevalt neliveolisena, sest ainuke neliveo variant on koos keskdifri lukuga? See kindlasti välistab selle auto, minu arvates neliveolise auto üks põhilisi kriteeriumeid on see, et saaks libedaga normaalselt paigalt minema ja käituks kurvides rohkem ettearvatavalt.

Kuidas aga on L200 kastikaga? Kas see on teistsuguse kerega Pajero Sport? (Nagu aru saada võib, siis mulle on kastikad ilgelt sümpaatsed. Vb selle pärast, et isa sõidab viimased 8 aastat D40 Navaraga)
Ronny25
Fitting 38"

Postitus Postitas Ronny25 »

Grand cherokee zj? peaks ka ju päris normaalne olema maastikul? tee peal oli küll väga mugav
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”