Täna on seis selline, et olen otsustanud Cadillacist loobuda ja osta endale suuremat sorti maasturi, millega hea matkal käia/kuudis magda kehva ilmaga ja teinekord julgust kogudes maastikule müttama minna. üldiselt olen läbiproovitud lahenduste ja pommikindluse austaja, seega vaja vähemalt 1 talasillaga tugevat autot...täisraam on suureks plussiks. et kulutusi kontrolli all hoida, ei tohiks tulevane auto rohkem tarbida, kui praegune Cadillac (9/16)...seega tulevad kõna alla ainult diislid-automaadid. Nojah..ja lõpuks tahaks veel, et autol oleks iseloom ja pakuks endale rahuldust....seega jäävad sõelale klassikalised ja tunnustatud maasturimargid.
I hooga vaatasin selliseid autosi
G -merc
Defender 110
Discovery
Range Rover
Cherokee
suured japsud
siis hakkasin mõtlema põhilise kasutuse peale ja leidsin, et Korralik G on liiga kallis, Defender natuke liiga askeetlik (kuigi näeb väga vinge välja). Cherokee pisut pisike (autos ööbimiseks näiteks) ja Diislite kohta räägitakse väga halba. Pajero oleks enam-vähem, kuid puudub margifännlus ja seega korralikku know-how baasi pole...ja ise ei oska sellest kah midagi arvata.
II ringis on sõelale jäänud siis 2 Roverit Disco ja RR.
Disco
- mind huvitavad 2 aastakäiku(põlvkonda pole õige öelda) Disco I alates 1995 ja Disco II
Disco I kohta olen lugenud. peetakse töökindlaks ja saab lukustada keskdifri.
Disco II kohta ei oska miskit arvata. Täiesti uus diiselmootor (kas on töökindel??). Mõned leheküljed kirjutavad, et difrit lukustada ei saa. proportsioonid muudab veel kummalisemaks 18 lisasentimeetrit auto taga. samas auto näeb siiski hea välja, ning A24-s on paar head isendit pakkuda
RR
Selle kohta ei oska midagi arvata. naised saunas rääkisid, et pidavat koledasti igast otsast lagunema. Samas netiavarustest leotud, et põhiprobleemid ainult vedrustusega.
Nüüd olengi siis lõhkise küna ees, et mida valida.
loomulikult on alati küsimus ka rahas. eelnevalt vaja Cadillac rahaks teha, või siis pakkuda Disco vastu vahetust (kallimate puhul siis ka veel kompensatsiooni)....
Nii et ootan asjalikke soovitusi ja häid pakkumisi
Indrek