Mu vastsündinud varsana soetatud tööhobune sai 200 000 km vanuseks! Plaan oli ta küll juba möödunud aastavahetusel RAMi vastu vahetada, aga seda ei juhtunud. Lihtsalt eelmisel suvel 57 800,- eurose hinnaga müügis olnud masinad kadusid lettidelt ja enam midagi musklilist võtta ei olnud või siis oli ulmehinnaga ja millalgi tulevikus. Ostsin Isuzu liisingult välja ja otsustasin jätkata kuni autoturg maha rahuneb ja uus normaalsus saabub. Üks tuttav metsamees ütles, et tal on sedasama 2012+ Isuzut terve peotäis ettevõttes sõitmas ja tema sõidab need kõik 350K peale ja alles siis vahetab. Nii et....
Vahepealse uudisena hakkas aga esisillast hoovimanöövritel, kus tuleb haagistega tagurdades ka üksjagu rooliga keerutada, raksatusi kostma. Just esirataste pööramise ajal suuremate koormustega: kohapeal või vaevu liikudes. Viisin auto Kuressaare autoteenindusse teadmisega, et seal on taibud ja kurtsin muret. Kui auto tagasi sain, öeldi et mitte midagi ei leitud. Vasaku esiratta laager olevat just natukene lobedavõitu olnud ja nad olevat pingutanud seda pisut peale. Muud ei midagi. No kui polnud midagi, siis polnud midagi. Igatahes raks kadus ära ja ma juba unustasin kogu loo. Kuniks just enne paarituhandekilomeetrist reisi kostus haagise ette tagurdamisel eest jälle sama raksakas. Loksutasin rooli ja.. jepp, ongi! On, siis on. Mul olid juba Stena piletid Liepajast Travemündesse ja hiljem tagasi ka bronnitud, tuli raksuga teele minna. Kuna aga hodomeeter teatas, et 200 000 tuleb ka kohe ette, siis organiseerisin nii öelda kaudu minnes Pärnu Topautos ka korralise hoolduse. Autot hooldusest kätte saades anti teada, et kõik oli korras, aga parema esiratta laager oli natuke lobedavõitu olnud ja nad pist pingutasid peale

Ja teadagi mida, raks kadunud! Üks on juhus, kaks on reegel. Igatahes teenib auto hetkel mind truult edasi ja võtan uuesti nüüd autovahetuseks hoogu. Jätkuvalt olen skeptiline uue Isuzu mootori osas ja arvatavasti tuleb margivahetus ikkagi ära teha. Kahju.
Viimatine huvitav reis oli aga siis Saaremaa- Kuivastu-Virtsu-Pärnu( Topauto, hooldus)- Liepaja-Travemünde- Bremen -DenHelder-Kiel-Travemünde-Liepaja-Virtsu-Kuivastu-Saaremaa. Kokku umbes 2250km maanteesõitu ja üksjagu laevaga ka. Kuni Den Helderini oli konksus otsas 3500kg TIKI haagiseid mille viisin sinna juba ette ootama ja hiljem saadan sinna haagiste peale paadid järgi. Tagasi tulles on mul tavaliselt kombeks bahni peal auto tühjaks pigistada ja üritada korraks 181km/h GPS ekraanile saada

Seekord andsin armu ja tippkiirus jäi kuskilt möödasõidult alla 160. Kusjuures kui eelmise põlvkonna masinaga olid sellised kiirused ebamugavad, siis 2012+ Isuzu tunneb end ka üle 160km/h bahni peal veel väga hästi. Igatahes jätkame.

- Sellise koormaga reisides on üheks suureks peavaluks ööbimised. Veokatel on elamine kabiinis, aga sellise komboga pead otsima hotelli mille parklasse mahuks ka rekkamõõtu killavoor.
- DenHelder august2022 2.jpg (637.43 KiB) Vaadatud 2324 korda

- Kohal. Den Helderi mereväebaas. Sellest punktist kaugemal pilti ei tehta. Koorma kohta: 3500kg, teeload olemas, üleulatumine märgistatud ja kollane vilkur küljes. Probleeme ei tekkinud.
- DenHelder august2022.jpg (359.2 KiB) Vaadatud 2324 korda

- Tagasiteel jõudsime veel viimasele 00:30 väljuvale Virtsu-Kuivastu praamile. Oma padjani oli minna veel terve Muhu ja umbes 25km mööda Saaremaad
- DenHelder august2022 1.jpg (61.75 KiB) Vaadatud 2324 korda
PS. Olgu kiidetud Pärnu Topauto - juba sisse astudes tunned end teretulnuna, inimesed tunduvad kompetentsed ja teenindus on suurepärane. Üleüldse olgu pärnakad kiidetud

Sai ju ka Isuzu tüüpmure käedvabad telefonisüsteemiga Pärnus Rehviproffi abil ära lahendatud ja siiamaani olen tänulik selle eest. Töötab tip-top. No ja Pärnu Jahtklubi pirukatest ei hakka siinkohal rääkimagi

Vedurijuht.