Keretõstepuksi materjal

Tõsisemad ja spetsiifilist laadi tehnilised arutelud erinevate tehniliste sõlmede üle 4x4 liikuri juures. Võta sõna kui tead millest räägid, lahmijad lendavad Idiot Cornerisse.

Moderaatorid: jr, Veiko, erik, Moderators

Kasutaja avatar
jazz777
Tuuker
Kontakt:

Keretõstepuksi materjal

Postitus Postitas jazz777 »

Mis materjalist peaks tegema niinimetatud kummipukse keretõste jaoks ja kuskohast neid osta saaks. Ehk on kellelgi kogemusi.
Kindlalt soovitav on vist ka läbiv torujupp?
Vabad mehed ongi need kõige suuremad ketserid
xcv

Postitus Postitas xcv »

Mina soovitaksin sulle hokilitreid.
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Eriti neid väiksemad.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Kasutaja avatar
Po18
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas Po18 »

On keegi nende hokilitritega ka uaz kere tõstnud ja ehk mõnel ka mõni pilt näidata.
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

Aga kui 50 mm vaja....
xcv

Postitus Postitas xcv »

urmas kirjutas:Aga kui 50 mm vaja....
Siis paned kaks litrit :twisted:
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Läbivat torujuppi pole vaja.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Kasutaja avatar
jazz777
Tuuker
Kontakt:

erik kirjutas:Läbivat torujuppi pole vaja.
Erik oled sa kindel? Ma ise arvasin, et kui ma 75mm polti sinna puksi vabalt kolama jätan, et kas ta suurest väsimusest katki ei lähe või nii...
Kasutaja avatar
hulkur
been there, done that
Kontakt:

Postitus Postitas hulkur »

jazz777 kirjutas:Erik oled sa kindel? Ma ise arvasin, et kui ma 75mm polti sinna puksi vabalt kolama jätan, et kas ta suurest väsimusest katki ei lähe või nii...
Wrangleril meil oli kolm litrit ja mingit toru polnud...Ma tõsi küll ei mäleta enam kuidas need litrid peale kahte aastat väljanägid...
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

ma tegin kunagi enda Runneril lihtsalt: jupp 4mm seinaga toru, otstesse keevitasin seinad, augud sisse ja keermelatt läbi. Mingeid vananemise märke pole veel 2a jooksul ilmutanud. Rahaliselt ka ilmselt kõige valutum. Veel parem oleks alumiiniumpuksid lasta treida, aga siis oleks läinud ca 3x rohkem raha.

PS! Kui seda torumeetodit kasutada, siis kindlasti ei tasuks neid junne umbseks keevitada, pealegi jääb tugevam kui kõik õmblused ei ole ühes sorus lastud.
PPS! Jäika puksi saad ainult siis kasutada, kui originaalpuksid alles jäävad. Kere ja raami jäik ühendus võib autosse ikka kena vibra luua.
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Kasutaja avatar
jazz777
Tuuker
Kontakt:

rommi kirjutas:ma tegin kunagi enda Runneril lihtsalt: jupp 4mm seinaga toru, otstesse keevitasin seinad, augud sisse ja keermelatt läbi.
Keermelatt :shock: Ma mõtlesi, et sinna ikka need kõige mustemad poldid käivad...
Daniel
Fitting 44"
Kontakt:

Postitus Postitas Daniel »

Keermelatt kindlasti ei sobi - ainult teras polt siiski !
Lasnamäe tööriistamarketis oli selliseid kõvasid kummipukse mis nagu loodud kere tõstele.
Aga yldiselt on keretõste saatanast - lõika parem tiiba kui muidu ratas ei mahu.
79,K30 Blazer,379td,400,208,-4",38"
Kasutaja avatar
isakene
I know how to fix stuff

Postitus Postitas isakene »

jazz777 kirjutas:
rommi kirjutas:ma tegin kunagi enda Runneril lihtsalt: jupp 4mm seinaga toru, otstesse keevitasin seinad, augud sisse ja keermelatt läbi.
Keermelatt :shock: Ma mõtlesi, et sinna ikka need kõige mustemad poldid käivad...
Muideks, ka keermelatti on erineva tugevusega... ehituspoed neid muidugi ei paku, aga tõsisemad poldimüüjad küll...
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

Mis te nüüd jorate, ostsin baltipoldist kõige tugevamat keermelatti ja venitasin kinni. Runneril oli vist 8 kere-raami ühendust ja selle jaoks on seal jõuvaru küll. Runneri puhul oli suur pluss see, et paljudele kohtadele pääseb paremini ligi. Käigukasti on nt märksa lihtsam maha võtta, pesuriga pääseb paremini raamile ja igasugu mudaurgastele ligi jne. Tõstsin kunagi ammu 3" ja pole küll seni kahetsenud. Vbl ainult seda, et oleks piisanud ka vähemast 1,5"-2" oleks paras old.

Üldiselt olen nõus - keretõste jääb Kere Tõsteks aga teatud tingimustes võib ta õigustada küll end. Eriti just sõltumatu vedrustusega masinatel, millel esiotsa tõstmine suhteliselt komplitseeritud ja kui nt plekiringi ka päris ära ei taha nüsida.
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Kasutaja avatar
TR Pjätt
Kui ma ükskord rohkem aega saan

Postitus Postitas TR Pjätt »

Bikedel kasutakse külgedel kukkumise vastu pukse, mis peavad vastu kõike ja on väga tugevad. Neid müüakse toruna ja sealt lõika nii jäme jupp kui vaja. Hea tugev materjal, neid võid kasutada ka muudes kohtades puksidena.

Priit
Vasta

Mine “Modifikatsioonid edasijõudnutele”