Lehtvedrude läbipaine

Tõsisemad ja spetsiifilist laadi tehnilised arutelud erinevate tehniliste sõlmede üle 4x4 liikuri juures. Võta sõna kui tead millest räägid, lahmijad lendavad Idiot Cornerisse.

Moderaatorid: jr, Veiko, erik, Moderators

Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Lehtvedrude läbipaine

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

http://www.youtube.com/watch?v=cMw7KVvi ... ded#at=138

Sama pealt
http://www.youtube.com/watch?v=WkB_DKPX ... r_embedded#

Eest kah
http://www.youtube.com/watch?v=hX-kd2Jc ... r_embedded#

Ei ole tegemist minu autoga - aga probleem suure rattaga üldisemalt

Et ook tagasilla puhul saan ma aru võimalusest paigaldada Anti Wrap Bar
Aga kui esisillal on kiiged lehtede tagumistes otstes :roll: - tundub kuidagi kole keeruline saada see sünkroonis kiikedega tööle nii, et see kuidagi muudpidi ei hakka silla liikumist piirama
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Postitus Postitas uputaja »

Üldiselt on praegune Hundi kogemus näidanud, et tagavedrud teevad all samasugust hullust :? . Aga kambapeale sai kunagi hiilgav lahendus leitud ja ka elusast peast katsetatud. Nimelt sobis tagasilla keskele ilusti LC 70ne lääba ( raamipoolsest otsast pulgaga) . See siis lihtne variant.

Enda masin saab üles kolmnurga millel sillapoolne ots zarniiriga ja raamipoolsed otsad kummpukstega. Oletatavalt peaks see variant veelgi nn Axle wrappi vähendama, kuna läbipainduvate osade hulk minimaalne. Kolmnurk tuleb sellise tugevusega, et peab ka keerdvedrule ülemineku puhul vastu(hiljem vähem tööd)

Esisillal pole läbipainet täheldanud, kuna vedrupakis on 7 täispikka lehte.

Ehk aitab ka sul vedrupakkide vahetus tummisemate vastu, või pikkivarraste lisamine mõlema vedrupaki kõrvalt (uniballidega muidugi, kuna kummpuks pooks selle vähesegi liikumise kinni)

Edu.

Andres
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Minu meelest ei ole ükski su pakutud mõtetest kuigi hiilgav varjant - lehtvedrudel liigub sild ju ka auto pikkisuunas - st. pannes anti wrap bar'iks lihtsalt jäiga varda/kolmnurga/lääba saame me tulemuse kus see bar juba ise põhjustab mingil määral wrap'i :roll:

Tegelt see võibolla et isegi toimuks - eeldades, et varras oleks mitte vedruga paraleelne vaid väikse nurga all
Pilt

Siin on kah üks võimalik lahendus ja asjalik jutt kah juures http://www.jeepaholics.com/tech/bambar/
Kahjuks kole ruuminõudev :?

Veel üks kole video http://www.youtube.com/watch?v=Hv6HZVv4 ... r_embedded
tartuoffroad.ee
5581340
AsTroSS
Fitting 44"

Postitus Postitas AsTroSS »

Enamasti on see piisavalt võimsate ja hea pidamisega liikurite probleem. :roll:

Siin on pilt 2 einevat tüübist

Pilt
Dodge Ram T25
Dodge Ram T35

Kui suureks saan ,siis ostan KRAZ 255B ......
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

MahviaDeTyrk kirjutas:Minu meelest ei ole ükski su pakutud mõtetest kuigi hiilgav varjant - lehtvedrudel liigub sild ju ka auto pikkisuunas - st. pannes anti wrap bar'iks lihtsalt jäiga varda/kolmnurga/lääba saame me tulemuse kus see bar juba ise põhjustab mingil määral wrap'i :roll:

Tegelt see võibolla et isegi toimuks - eeldades, et varras oleks mitte vedruga paraleelne vaid väikse nurga all
Pilt

Siin on kah üks võimalik lahendus ja asjalik jutt kah juures http://www.jeepaholics.com/tech/bambar/
Kahjuks kole ruuminõudev :?

Veel üks kole video http://www.youtube.com/watch?v=Hv6HZVv4 ... r_embedded
No tagasillal on see liikumine nii minimaalne. Ja pealegi kolmnurk väldib ka külgsuunalist liikumist.
Selgita palun kuidas see varras/lääba/kolmnurk wrapi põhjustab?

Esiaillal teed kaks uniballidega kaigast, sillapoolsed kinnitused teed silla peae.
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

uputaja kirjutas:No tagasillal on see liikumine nii minimaalne. Ja pealegi kolmnurk väldib ka külgsuunalist liikumist.
Selgita palun kuidas see varras/lääba/kolmnurk wrapi põhjustab?
No otseselt jah wrap'i ei tekita - aga sild liigub vedru töötades ju ka auto pikkisuunas ja mida rohkem kaarde saavad vedrudlehed minna seda rohkem liigub (kohad kust sild on vedrudega ühendatud ja suvalisesest silla kinnituse kohast vertikaalselt ülespoole võetud punktist silla peal liiguvad enam-vähem paraleelselt) - kui vedru kinnitusest kõrgemal on kaigas mis seda pikkisuunalist liikumist mingil kõrgusel sillast piirab siis ju toimub "pööre"
Jah saab ikka panna - aga see kaigas peab siis kah olema kuiski väega hääste paika saadud

Kolmnurgaga on see probleem, et lehtvedrustuse korral on roll center umbes täpselt sellel kõrgusel nagu sillatalal vedru kinnitused - st. selline wishbone seal hakkab nii pöörama sillatala kui ka peaks flex'i suht kinni pooma :roll:

Üldiselt = Ma saan täitsa vabalt aru kuidas seda kõike kannatab teha tagasillal või ka esisillal kui kiiged on lehtede esimestes otstes
Eeldades, et kiiged on vedrude tagumistes otstes = ...
Ettepoole esisilda miskit anti wrap bar'i panna pole nigut kuigi palju ruumi
Tagapool esisilda aga on tänu kiikedele igasugu liikumine ikka suur ja seega ma ei kujuta häste ette kudaviisi peaks olema selle bar'i otsa kiikede asend, et üleliigset liikumist ei piiraks :roll:
tartuoffroad.ee
5581340
-Tegelane-
Mudder

Postitus Postitas -Tegelane- »

Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

-Tegelane- kirjutas:http://www.youtube.com/watch?v=Ef6lTenm ... re=related

Üks lahendus veel!!
See pole mitte veel üks lahendus - vaid kõige tüüpilisem lahendus mida kasutatakse :wink: - AsTroSS'i pandud pildil on ju kah samasugune asi.

Aga probleemiks on vajadus paigaldada anti wrap bar kiikedega samale poolele silda
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

MahviaDeTyrk kirjutas:
-Tegelane- kirjutas:http://www.youtube.com/watch?v=Ef6lTenm ... re=related

Üks lahendus veel!!
See pole mitte veel üks lahendus - vaid kõige tüüpilisem lahendus mida kasutatakse :wink: - AsTroSS'i pandud pildil on ju kah samasugune asi.

Aga probleemiks on vajadus paigaldada anti wrap bar kiikedega samale poolele silda
Siis ainus võimalus jätta vardale telgliikumise ruumi (liugpuks või vedrule analoogne kiige). Ja varda tugi peaks olema sillast võimalikult kaugel ja kindlasti oluliselt kaugemal (tagapool) kiigede liinist.
Kas varras mootori ja raami vahele ei mahu ära, hiluxil on just selline lahendus? Ja varras peab just vedruga paraleelne olema, vedru pikkus ju ei muutu ja moodustub romb. See laseb lehel töötada mõlemal pool silda, hoides ära silla pöördumise.
Tehtud, mõeldud.
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Türk, Sa veendu kõigepealt, kas su avto esivedrud üldse painduvad läbi :roll: Minu Hundil näiteks esivedrud 37" rehviga ei paindu läbi.

Võib-olla, et ma olen loll, aga Sinu eelnev jutt on kuidagi puhtteoreetiline, päriselus toimis lääba-lahendu väga hästi. Lehtvedruga sillast ei saagi oodata mingit ulmelist flexi. Ok on olema igasugu parendavaid alftermarketi kite, aga tuleb tõdeda, et lehtvedru on igate pidi sitt variant.

Tee siis esisild üldse lääbade peale ümber. Pole ju eriti keeruline ja kallis. . Nt Pajero tagumised lääbad(500 kr tk), S mesa 500mm pikad esivedrud.(600kr tk) natuke metalli ja ongi lihtne.Mais plaan enda masinal vedrustus ringi teha . Kui huvi võin lasta kaks komplekti sillakinnitusi, lääbakinnitusi, vedrukandureid lasta teha.

Edu mõttearendusega.

Andres
AsTroSS
Fitting 44"

Postitus Postitas AsTroSS »

uputaja kirjutas:Türk, Sa veendu kõigepealt, kas su avto esivedrud üldse painduvad läbi :roll: Minu Hundil näiteks esivedrud 37" rehviga ei paindu läbi.

Võib-olla, et ma olen loll, aga Sinu eelnev jutt on kuidagi puhtteoreetiline, päriselus toimis lääba-lahendu väga hästi. Lehtvedruga sillast ei saagi oodata mingit ulmelist flexi. Ok on olema igasugu parendavaid alftermarketi kite, aga tuleb tõdeda, et lehtvedru on igate pidi sitt variant.

Tee siis esisild üldse lääbade peale ümber. Pole ju eriti keeruline ja kallis. . Nt Pajero tagumised lääbad(500 kr tk), S mesa 500mm pikad esivedrud.(600kr tk) natuke metalli ja ongi lihtne.Mais plaan enda masinal vedrustus ringi teha . Kui huvi võin lasta kaks komplekti sillakinnitusi, lääbakinnitusi, vedrukandureid lasta teha.

Edu mõttearendusega.

Andres
... ja siis võid ametliku ülevaatuse läbimise ära unustada....
Dodge Ram T25
Dodge Ram T35

Kui suureks saan ,siis ostan KRAZ 255B ......
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Kuidas keegi...... :roll:
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

uputaja kirjutas:Türk, Sa veendu kõigepealt, kas su avto esivedrud üldse painduvad läbi :roll: Minu Hundil näiteks esivedrud 37" rehviga ei paindu läbi.

Tegelikult olen suht veendunud, et miskil määral painduvad justnimelt esivedrud mul juba hetkel läbi 33''ga - samas 37'' mahutan ma ilmselt alla kah :roll:

Ulmelist flex'i pole meite maa offroadis vaja kah millekski - ma küll ei tea milline on Pajero tagumine lääba - aga ega 2-linkist pole kah eriti miskit flexi mõtet oodata + vihkan Panhard bar'ist tulenevat külgnihet

Tegelikult mõtsin, et lahendus võiks olla nagut Watts linkage http://en.wikipedia.org/wiki/File:Watts_linkage.gif
Kus siis L3 oleks lehtvedru esimene ots kuni sillani
L2 oleks õlak silla küljes mis oleks kinnitatud analoogselt sellele (P oleks siis see kinnitupunkt
Pilt
Ja L1 oleks selle anti wrap bar'i kiige
Tavaolekus peaks siis L3 ja L1 olema paraleelsed :roll:
Mõlemis silla otsas selline teema peaks asja kinni pidama küll -
mahutamine on omaette teema aga tahapoole silda oleks see ikkagist palju mõeldavam kui ette poole ja raami küljes olev puks tuleks ikka kohe pikk panna
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

Aga lehtvedru ei liigu silla küljes nagu L1 ja L2 omavahel. http://pilt.delfi.ee/picture/5777012/ on suurendades näha Toyota lahendus. Juhipoolse vedrulehe tagant paistab sillatala küljes olev kronstein, mille küljest tuleb varras raami siseküljele, peaaegu esimese vedrusilma telje kohale. Lihtne ja toimib.
Tehtud, mõeldud.
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Nii. Tagasillale sai kolmnurk valmis meisterdatud. Meite seltskonna arvates jäi väga hea. Ei piira silläkäiku(flexi külgedele) ära. Kolmnurga haarad olid 90cm pikad, Kummpukside asemel kasutasin mersu tagumisi sarniire. Pmst nagu kinnine uniball mis liigub igate pidi.

Tugevusvaru sai selline mis võimaldab hiljem spiraalvedrule üle minna.
Vasta

Mine “Modifikatsioonid edasijõudnutele”