Kas keegi on terasvelje(plekkvelje)offset-i muutnud?

Tõsisemad ja spetsiifilist laadi tehnilised arutelud erinevate tehniliste sõlmede üle 4x4 liikuri juures. Võta sõna kui tead millest räägid, lahmijad lendavad Idiot Cornerisse.

Moderaatorid: jr, Veiko, erik, Moderators

Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus
Postitusi: 2776
Liitunud: L Juul 23, 2005 11:05 pm
Asukoht: Jõe laboratoorium

Re: Kas keegi on terasvelje(plekkvelje)offset-i muutnud?

Postitus Postitas erik »

Aga mina tegin kunagi ise, ilma treipingita. Relakaga mahub ilusti velje sees toimetama, lõikad keevituse lahti siis kasutad pressi või suurt haamrit, et südamik liikuma lüüa. Paned velje autole alla, keerutad seda rummu otsas, koputad siit-sealt kust vaja, indikaatoriks panin mingi varda kere külge. Keevitusega punktid peale, alt ära ja praed kinni. Sirged said, siiamaani kollil all. U. Päevake tööd koos värvimisega. Kellegile tegin hiljem MASU ajal veel, tema jäi ka rahule (vist). Minu treial saatis mind velje treimisega Puu taha, ütles tema kõrvad sellist laulu ei talu, mis velje treimisel tuleb. Lisaks on nendel velgedel, mida mina näinud olen, südamik sellise istuga sees, et palumise peale see liikuma ei hakka.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
pühak
Off Roader Wannabe
Postitusi: 44
Liitunud: P Sept 18, 2016 12:14 pm

Re: Kas keegi on terasvelje(plekkvelje)offset-i muutnud?

Postitus Postitas pühak »

Olen haagisele auto velgedest teinud velgi, haagisel samuti offset nullilähedane. Võid minu moodi teha, aga OMA VASTUTUSEL.

Ma lõikasin relakaga velje südamiku keevituse lahti nii, et välimise osa külge keevitusjälgi ei jäänud. Siis panin velje betoonpõranda peale maha ja sellise paksusega kaseklotsi alla, et kui südamiku haamriga klotsi vastu tagusin, sain soovitud ET veljele. Pärast tagant jälle keevitusega kinni. Paar tk sai rehvi tasakaalustuspingis ära rihitud, et viskama ei jääks. Mõned tegin niisama, aga nendest jäi kergelt üks viskama, kuid käru all see väike viskamine pole seni seganud.

Pressi all on tõenäoliselt parem teha, ma ühel veljel tagusin sisemise serva kõveraks, aga mul oli vanu Opeli velgi, millest tegin, vanarauahunnikust piisavalt võtta. Kaseklotsi asemele on ehk mõistlikum rauast klots võtta, muidugi, kui on.
Vasta

Mine “Modifikatsioonid edasijõudnutele”