Maasturi ost,aidake otsustada

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Ints
Fitting 38"

Maasturi ost,aidake otsustada

Postitus Postitas Ints »

Tervitused siinsele perele!
Palun teie abi,et langetada otsus maasturi soetamiseks (see mõte on mul juba tükk aega peas olnud,nüüd on aeg asi ära teostada).Maasturit on vaja metsas jahil käimiseks (võistlema ja katuseni uputama mul plaanis ei ole).Sõitmine saab olema ca 75% linn-maantee ja 25% maastikul/metsas.Esimese põhimõttelise otsuse peaks tegema selles osas,et kumb on mõttekam:
1. Linna-maantee sõit väikese autoga ja metsas käimiseks ca 60K maastur.
2. Üks vähe kobedam maastikuauto mõlemaks otstarbeks ( linn/maantee/mets).Sellisel juhul võib hinnaklass olla kuni 300K.
Endale meeldib teine variant veidi rohkem,sest ei tahaks oma hoovi autodega liigselt üle koormata,samuti pole väga palju vaba aega,et odavat autot remontida.

Kui eeldada autot hinnaklassis kuni 300K,siis on mul vaatevälja jäänud sellised variandid (aasta alates 2000 ja üles):
1.Jeep Grand Cherokee 2,7CRD
2.Nissan Patrol 3,0Tdi ( äkki liiga raske?)
3.Range Rover 2,5d (nõrk koht pidavat olema õhkpadjad ja roolisammas pidavat ka kergesti katki minema)
4.Toyota Land Cruiser 120 ( see läheb minu hinnaklassist küll välja)
5.Mitsubishi Pajero ( Mitsusid vist eriti ei kiideta?)
6.....veel äkki mingi variant?

Millise variandi kasuks otsustaksite teie antud situatsioonis?Tänan juba ette.
tiitv
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas tiitv »

Jahil käimiseks on alati sobilik kastikas. Oluliselt parem on panna saak kasti. Pole ohtu, et pagassi vaibale satuks veri, mis hakkab haisema.
Isuzu D-Max
Toyota Hilux
Ford F150
Ford F250
Dodge RAM
Kui on suurem pere, siis ameeriklased kindlasti :)
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Re: Maasturi ost,aidake otsustada

Postitus Postitas Landy »

Ints kirjutas:Kui eeldada autot hinnaklassis kuni 300K,siis on mul vaatevälja jäänud sellised variandid (aasta alates 2000 ja üles):
3.Range Rover 2,5d (nõrk koht pidavat olema õhkpadjad ja roolisammas Millise variandi kasuks otsustaksite teie antud situatsioonis?Tänan juba ette.
RR II E.. P38A
Närkadeks külgedeks tõesti õhkvedrustus ja seda ni ipatjade kui kompressori poolelt. Roolismba probleemidest pole eriti kuulnud, pigem on selle BMW mootriga probleeme olnud. Seeeest ruumikas, mugav ja pehme sõit.

Ise soovitaksin pigem Discovrey II või IIA mudelid vaadata. Oluliselt töökindlamad ja vähem kaprissed. Saadaval soovi korral ka 7-kohalisena.
http://www.auto24.ee/kasutatud/nimekiri ... &otsi=otsi
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
inseneer
Legod Varuosadest

Postitus Postitas inseneer »

Nimekirjast jäi välja see: http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html

Lisaks võiks sinna panna veel rauad, uue vintsi, tõste u2", BFG AT rehvid ja ongi selline metsa, maanteeauto sinu maitsele. Kui ostad raketi 300000.- siis ikkagi lõpuks tunned, et oleks vaja seda, seda ja veel sedagi. Tulemuseks on ikkagi eelarve lõhkemine.
Niiet kui tahad nägusat maanteautot metsaskäimiseks, võta ühendust teeme ära...

P.S. Nägus metsaauto maanteel käimiseks: http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html
I. Nikker, rikutud alates 2001 +372534O8157
http://imedepold.ee/
5-th wheel
Mudder

Postitus Postitas 5-th wheel »

Kaugel sa kodust jahil käid? Kui pikki vahemaid sõitma ei pea, siis soovitaks jahilkäimiseks eraldi autot. Endal selleks kaheukseline Vitara, tagaistmed välja ja nendeasemele ehituspoest plastvann. Hea pisike ja kerge punn kitsastel metsateedel manööverdamiseks ning jahimehele piisava läbivusega.
Ints
Fitting 38"

Postitus Postitas Ints »

Tänud kõigile,kes vastanud on.Meie jahipiirkond on minu kodust ca 30km kaugusel.Edasi tagasi tuleb siis 60...100km ühe korraga.Kõigepealt peakski ära otsustama põhimõttelise küsimuse:kas jahil käimiseks eraldi auto või siis üks maastur,mis on nii igapäevases tarbimises,kui ka jahil käimiseks.Kui minna selle peale,et jahil käimiseks eraldi auto,siis tulevad valikusse mingi kastiga variant (nagu härra tiitv soovitas),samuti ka Suzuki Vitara.Krt.Nii raske on otsustada. :?
fagott
True Off Roader!

Postitus Postitas fagott »

Jahil käimiseks eraldi auto on õigem.Ära mingi Vitaraga küll jamama hakka,ise Sinu asemel võtaks kastika,kui seda normaalse hinnaga korralikku ei leiaks,siis Chero 4,0.
Kasutaja avatar
Tony
Rock Crawler

Postitus Postitas Tony »

paneks ka mõned mõtted

kuna ka ise jahimees siis:
kui vaja jahipidamiseks ( sööta viia, loom välja tuua etc etc) siis kõigeparemad on mingid vanemad kastikad, neist ple kahju.
korralik rehv alla, vints ette ja tuld

Vaevalt, et sa uude/uuemasse masinasse verist lihakeha heameelega panna tahad või siis jahu ja kartulakotte vedada viicid.
Pesta ja puhastada kastikaid hoopis parem ja mugavam.

Vidarad/ villised ( omal villis) ka head aga pole kuhugi "nänni" panna, kuid saab hakkama.

kui vaja jahilkäija, siis sinna osta suvaline auto mida su hing ihkab ja rahakott kannatab, kas või näiteks bõmm, kui kindlasti 4x4 siis audi, skoda etc.
Selleks, et metsa jahile minna, ple maasturit vaja, auto jätad ju nii kui nii kuhugi kaugemale :wink:

Best
Tony
Something between the mud and deep mud
Patrol 2,8 Y61 x2
UAZ 469
GSM: +372 5(yks)(three)(üks)(tri)(пят)3
slauri
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas slauri »

Ka jahimees ning autoks sai ostetud Defender 110 :yupikaye
Korralik rehv all(M/T),piisavalt kõrge,ruumi jagub(max salongis olnud 12 jahimeest ja 2 laikat). Hea käia ka mujal Eestis jahil(muuseas praamipilet oli odavam,kui Hi-lux`il).
Väiksema söödakoguse jaoks sai ostetud plastikust segukast,kuhu mahub isegi metssea kesik.Suuremate koguste vedamiseks on nii kui nii vaja kas käru,traktorit vms.
Mina olen jube rahul.
SÕITJA - sündind SÕITJA
+37256564491
slauri
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas slauri »

Mõtle Inseneeri pakkumise peale.
:lol: Mina ei ole selle müügiga seotud
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html
SÕITJA - sündind SÕITJA
+37256564491
kaalikas
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas kaalikas »

ma proovisin ka ükskord jahi käigus autot ülerahvastada,lõppes asi niimoodi-üks purunenud küljeklaas,mõranenud esiklaas,ilus ümmargune auk katuses ja kõigil kõrvad lukus õhtuni,peale seda olen hoidunud eriti püssidega rahvast autosse ülemäära pakkima,seda enam et kõiki kontrollida ei jõua ja osad vanakesed on jube iseteadvad!
In fact You look like a shit!
mardo
Mudder

Postitus Postitas mardo »

soovitan head väikest autot - vana politsei Vitara (kerge, pöörderaadius hea)
Põdramullikas mahub autosse, rääkimata seast või kitsest.
Peale Vitaraga sõitu metsas ja raiesmikul selle hea pöörderaadiusega ei taha kuuldagi ühestki kastikast (hilux, navara-suuured, rasked ja kohmakad)
GC
Rock Crawler

Postitus Postitas GC »

Kirjutasin pika jutu, aga läks kuhugi suure tuulega kaduma, loodan, et ei tule nüüd topelt.
9 aastat (l.s. 320 000 km) olen pidanud Nissani kongiga kastikat ja sellega ka metsas käinud. Minu vajadusteks väga OK (koerad, viljakotid, saak,... )! Tahaistmele saamine ja seal olemine pole just kiita, aga autojuhil pole sinna asja. Kuigi tunnen mõnikord rõõmu ka naise autoga sõitmisest, siis oma autosse istudes tunnen ennast jälle nagu "ema süles"!
Mina valiksin ühe auto variandi. Ainult pikad otsad maanteel muutuvad natukene tüütuks.
gaz fs 1
HKA
Mudder
Kontakt:

Postitus Postitas HKA »

Pisut küll vana teema, aga pakun igaks juhuks välja ka oma variandi:
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html

Ruumi nii inimestele kui kraamile, kui vaja rohkem metsa ronida pane rauad ette ja karvasem rehv alla. Ilusat erksat värvi kah, leiad võsast pärast jahti paremini üles. :D
Hannes Kask, Shrek Offroad Team
http://4x4shrek.planet.ee
Ints
Fitting 38"

Postitus Postitas Ints »

Peale pikki kaalumisi on sõelale jäänud 3 võimalikku varianti:
1.Nissan Patrol GR 3,0TD ( 2001 )
2.Grand Cherokee 2,7 CRD
3.Range Rover 2,5 TD ( kuni 2001 )

Kui neid kolme varianti omavahel võrrelda,siis kuidas oleks nende omavaheline pingerida:
1.Maantee ( linna ) sõidu mugavus
2.Võimekus maastikul
3.Ülalpidamiskulud
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”