tasakaalustus "kotid"

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
M.A.R.E.K
Rock Crawler

tasakaalustus "kotid"

Postitus Postitas M.A.R.E.K »

Sai siis eile ühe rekkavennaga jutu aetud ja jutt läks kuidagi suurte rehvide tasakaalustamisele.Tuli jutuks ,et rootsis käivad rehvi sisse mingisugused kotid(mingi ainega)Ja esimesed 50 km tuleb sõita rahulikult ja selle ajaga laguneb see kott ära ja tasakaalustab rehvi.Siit siis küsimus ,et kas mina elan linnast väga kaugel või pole eestis neid asju lihtsalt :?: :?: :?:
Ja kui keegi neist midagi teab, siis kuidas toimiks off road autol?Segane jutt sai aga jah
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

Ma kasutan tosooli. Vesi külmub ära.
33"-sele 0,3l. Mina olen rahul. Cheroga kannatab ka mittelegaalseid kiirusi sõita :D
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Kasutaja avatar
M.A.R.E.K
Rock Crawler

jah seda dosooli juttu olen kuulnud kah aga 0,5 liitrit aga eks see katsetamis asi on.Huvi tekkis just nende ime kotikeste vastu ja seda enam ,et pole neist kuulnud midagi
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

Mina tean, et kottides on graanulid, mis rehvis vabalt veerevad. Koti mõte õiges doseerimises.
See Sinu variant ilmselt koguneb sinna, kus kergem ja õhu mõjul kivistub ning jäb sinna püsima vms. Lihtsalt pakun huupi. Vast keegi teab rohkem.
googel andis http://www.imiproducts.com/equal/index.aspx
on veel keraamilised jne :?
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Kasutaja avatar
orejaP
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas orejaP »

Türk Tartust proovis LDPE graanulitega. Vähemalt ma talle need viisin ja pidi proovima. Ehk oskab pajatada kas aitas. Neid graanuleid saab õigest kohast osta.
Füüsika peaks siis selles seaisma, et kui rehv viskab, siis see graanul koguneb vastukaaluks viskamise suunale. Kui seda nii seletada võib (keegi sai pesumasina tsentrifuugist idee või vastupidi).
GC 4,7 162 kW -03
Ex kallimad: xj 4,0 HO; Y60 2,8 85kW
Kasutaja avatar
M.A.R.E.K
Rock Crawler

Ootame siis Türgi ka ära, aga kust sa neid ostsid kui saladus pole?
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

M.A.R.E.K kirjutas:Ootame siis Türgi ka ära, aga kust sa neid ostsid kui saladus pole?
Auto all ma graanulitega ei proovinud - tasakaalustuspink näitas, et on rohkem tasakaalus küll - aga.. tasakaalustuspink ei anna selliseks tasakaalustamiseks ka piisavalt pöördeid.
Graanulid on kerged - seega tuleks neid panna suht palju mahuliselt - st. jahutusvedelikuga lihtsam.
siin http://www.innovativebalancing.com/BigTirechart.htm - on ka miskisugune tabel mis umbkaudu peaks andma aimu kogustest mida võiks vaja minna

Mina ei ole skeptiline sellise tasakaalustamise suhtes
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
orejaP
Rock Crawler
Kontakt:

PE tihedus on 0,920; Tosooli tihedus 1,06 - 1,073 15 kraadi juures.
Kuna ta on pipratera suurune, siis 1 liitris on umbes 700g (ei ole ju tihedalt koos). Ei oska kommenteerida koguseid, mida lisada tuleks. Aga saame sebida ka graanulit 1,5 tihedusega.

Kust ma ostsin? Ei ole saladus - Türkile viisin osutatud teenete eest ja võtsin kamaluga 25 tonnisest punkrist. Me ajame seda kraami masinatest läbi kuni 200 tonni nädalas. Poest saad osta näiteks kasvuhoonekilena või jäätise pakendina. Minu poole pöördudes võime graanulina ka aidata.

Pole näinud seda originaalgraanulit - kuid arvan, et ta peaks olema libe (seda saab siis saavutada kas talgi või erucamidga). Viimane on meil kasutatavas graanulis libestiks :lol: ehk siis libeaineks.
GC 4,7 162 kW -03
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

Mikimaal kasutavad aisofti relvade graanuleid (Airsoft BB's). Eestis on ka airsoft relvade müüja olemas, võite neid ka uurida. Kuskil netiavarustes oli õpetus ka kuidas nendega tasakaalustada (oluline on õige kogus)
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Kasutaja avatar
4x4JIM
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas 4x4JIM »

rommi kirjutas:Mikimaal kasutavad aisofti relvade graanuleid (Airsoft BB's). Eestis on ka airsoft relvade müüja olemas, võite neid ka uurida. Kuskil neti avarustes oli õpetus ka kuidas nendega tasakaalustada (oluline on õige kogus)
Softi BB si saab www.hobby-style.ee
Soovitav on mitte osta just kõige odavamaid sest need on ise kalibererimata ja ei oska öelda kas tulemus on hea või mitte. Kindlasti mitte osata Bio BB sid sest need hakkavad ajapele reageerima ja lagunema.
Kasutaja avatar
orejaP
Rock Crawler
Kontakt:

Kilo hind umbes täpselt viidatud lehelt 260 krooni raskemate puhul.
Sama raha eest saab minult kõva 10 kg. Aga jah - mul kalibreerimata kuulikesed läbimõõduga umbes 3mm. Rehvil peaks aga sellest kama kaks olema.
Minu isiklik arvamus, mis ei põhine reaalsel kogemusel.
GC 4,7 162 kW -03
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Tosool väga hea. Kasutan ja soovitan.
+372 5028488
Kasutaja avatar
M.A.R.E.K
Rock Crawler

jah ega siin rohkem midagi lisada pole ,et siis tosool
Kasutaja avatar
helar
I live off from the mud

Postitus Postitas helar »

terv!
palju seda tosooli peaks sinna sisse panema?
mul moogil traktori rehv ja kiire sõiduga viskab päris jubedalt.
panin veidi alla poole pudeli (0,5 tartu limpsipudel) igasse rehvi tosooli ja midagi väga ei muutunud. seda on siis ilmselgelt liiga vähe.
milline oleks mõistlik kogus 20" ja traktorirehvi jaoks?
kui liiga palju panen mis siis juhtub?
Variant oleks ju lasta rehvid pingis ära tasakaalustada kuid tosool ju kõvasti odavam ja kiirem lahendus.
Y61 Pätcruiser , LC80 .
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
pikapäkk
Mudder

Postitus Postitas pikapäkk »

Leidsin sellise jutu:Rehvi balansseerimise tekitavad rehvi sees veerevad tuhanded väikesed kuulikesed, millest igaüks on pastapliiatsi kuuli suurune. Kuulikesed on spetsiaalse kattega, mis muudab need väga siledaks ja viib seeläbi nende hõõrdeteguri miinimumini. See tagab tundlikkuse disbalansi suhtes, võimaldades tasakaalustussegul dünaamiliselt kohaneda rehvi sisemusse tekkinud jõudude tasakaalu muutustele.
Tasakaalustussegu sobib enamiku kergete ja keskmiste veoautode rehvidega.
Seeria TL – peamiselt kergete rehvide balansseerimiseks suurusega 15“ ja enam – kauba-, üldkasutus- ja maastikuvariantidele.
Seeria TM – praktiliselt kõikide standartsete ning madalaprofiililiste keskmiste rehvide balansseerimiseks. Seda saab kasutada ka laiapõhjaliste ning duplex-rehvide puhul.
Seeria TP – laiapõhjalistele ja duplex-rehvidele. Üks suurem TP pakett on ökonoomsem kui kaks TM seeria paketti.

Toote artikkel koos kaaluga:

Kergele rehvile Keskmisele rehvile Laiapõhjalisele rehvile
TLP60 60gr TM300 300gr TP6000 600gr
TL100 100gr TM400 370gr TP7000 670gr
TL150 130gr TM500 455gr TP9000 825gr
TL200 185gr
TL250 240gr

Kasutamine:
1)Ava välimine kilekott
2)Aseta sisemine kilekott tasakaalustusseguga puhta ja kuiva rehvi sisse montaaži ajal
3)Sisemine kilekott koos seguga läheb katki mõne minuti pärast peale rehvi veerema algamist.
Navara,Fastrac,ATV
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”