Autokaamerat.

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Kondimurdja
Rock Crawler

Autokaamerat.

Postitus Postitas Kondimurdja »

Tere.
Otsin omale autokaamerat ja...kas keegi tegeleb nendega rohkem ja teab nendest rohkem. Oskab keegi soovitada millist osta?
Tingimused võiks olla: hind võiks jääda alla 150 euri. (Mida odavam seda parem) Pildi kvaliteet peab olema nii hea, et näeks videopildilt autonumbri ära. Ootan siis targemate soovitusi. :)
Mida rohkem muda seda uhkem.....
1.Nissan Patrol 85.a 2.8b
2.Suzuki sj410
3.LADA NIVA 2002.a 1.6
Kasutaja avatar
eerik2
Fitting 44"

Re: Autokaamerat.

Postitus Postitas eerik2 »

Mul kaks tükki selliseid ja ei nurise. Üks siiski vanem mudel ja resolutsioon veidi kehvem aga oma otstarbe täidab ära. Hiinast tellimine tasub igaljuhul ära. Eestis keevitatakse hind mitmekordseks, kuigi ka tellitakse Hiinast.

http://www.aliexpress.com/item/Latest-7 ... 5,201409_3
F-250XLT 7,3D
Kondimurdja
Rock Crawler

Postitus Postitas Kondimurdja »

[quote="eerik2"]Mul kaks tükki selliseid ja ei nurise. Üks siiski vanem mudel ja resolutsioon veidi kehvem aga oma otstarbe täidab ära. Hiinast tellimine tasub igaljuhul ära. Eestis keevitatakse hind mitmekordseks, kuigi ka tellitakse Hiinast.

http://www.aliexpress.com/item/Latest-7 ... 5,201409_3

Kas selle kvaliteet autonumbri ka ära näitab?
Mida rohkem muda seda uhkem.....
1.Nissan Patrol 85.a 2.8b
2.Suzuki sj410
3.LADA NIVA 2002.a 1.6
Kasutaja avatar
beginner
True Softroader

Postitus Postitas beginner »

Kasutan teemat ja uuriks, soovitusi kaamerale mis ka GPS koordinaate logib. Autonumbrit pole vaja ära tunda, aga pilves ilmaga võiks ikka olla arusaadav, millised teeolud on. 720p on enam kui küll, normaalse pildi puhul võib reso ka väiksem olla. Ja mis süsteemiga pärast hea vaadata oleks kaarti ja videot kõrvuti.
Kasutaja avatar
Maaks
Rock Crawler

Postitus Postitas Maaks »

beginner kirjutas:Kasutan teemat ja uuriks, soovitusi kaamerale mis ka GPS koordinaate logib. Autonumbrit pole vaja ära tunda, aga pilves ilmaga võiks ikka olla arusaadav, millised teeolud on. 720p on enam kui küll, normaalse pildi puhul võib reso ka väiksem olla. Ja mis süsteemiga pärast hea vaadata oleks kaarti ja videot kõrvuti.
Minuteada kaamerad eraldi gps koordinaate ei log/ ja ajalist tracki ei koosta. Koordinaadid kirjutatakse otse videofailile.
Isegi ei kujuta ette kas on olemas mingit valmis tarkvara mis seda infot pärast "ekraanilt" loeks. Sügavalt kahtlen.
Puht teoreetiliselt saaks valmis videolt neid koordinaate textifaili maha lugeda kasutades mingit subrip tarkvara, aga kuna liikuval objektil asukoht pidevalt muutub, siis saaks see fail ikka väga mahukas olema võrreldes mingi filmi supakatega.
Kaardiprogramme niihästi ei tunne, et oskaks öelda, kas mõni neist on võimeline timestampi ja koordinaati koos kasutama ja seda mingistki failist lugema.
Low tech lahendus oleks 2 kaamerat - üks filmiks "loodust" ja teine samal ajal näiteks NAVI ekraani :lol:
EDIT: Garmin toodab sellist, mis sulle sobib. Ja kui kasutad Garmini enda videotarkvara, siis saad video kõrvale ka asukohta kaardil vaadata.
Pilt
Viimati muutis Maaks, N Sept 10, 2015 12:57 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
t4nel
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas t4nel »

GPS ja kellaeg kirjutatakse otse videosse. Teoreetiliselt on küll võimalik need andmed eraldi faili hiljem saada aga see ei tasu ilmselt ära. Lihtsam lahendus on telefon filmima ja tracki salvestama panna. Ilmselt mingi rakendus ka olemas selle jaoks.
Kasutaja avatar
beginner
True Softroader

Postitus Postitas beginner »

Maaks kirjutas:Koordinaadid kirjutatakse otse videofailile.
t4nel kirjutas:GPS ja kellaeg kirjutatakse otse videosse.
Sellega te mõtlete, et need kirjutatakse "pildi peale"? Ehk siis mingit eraldi striimi/track'i/faili ei tehtagi? Natuke googeldades selgub, et osad siiski teevad eraldi faili, aga vot leia see õige nüüd üles ja tehnilistes andmetes tavaliselt kirjas pole... Teoorias võiks seda tõesti telefoni või tahvliga teha, kui leiab rakenduse, mis sünkroonis salvestab nii videot kui koordinaate.

PS. Mul tegelikult on üks tavaline Sony videokaamera CX560V, mis salvestab ka GPS koordinaadid kuidagi videofaili sisse, mitte pildi peale, aga seda pärast näidata oskab küll vist ainult see kaamera ise ja Sony Picture Motion Browser :-P Või siis läbi ussi sellesamuse saab koordinaadid kätte.
Kasutaja avatar
Maaks
Rock Crawler

Postitus Postitas Maaks »

beginner kirjutas:Sellega te mõtlete, et need kirjutatakse "pildi peale"? Ehk siis mingit eraldi striimi/track'i/faili ei tehtagi? Natuke googeldades selgub, et osad siiski teevad eraldi faili, aga vot leia see õige nüüd üles ja tehnilistes andmetes tavaliselt kirjas pole...
Aga ära siis põe rohkem ja osta see Garmini GDR 35 ära. Ei maksa ju teab-mis hullu raha ja saad selle mida sulle vaja on.
kummist
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas kummist »

On olemas veel selline variant:

http://www.ebay.com/itm/B40-A118-PRO-Ca ... 33a804f5b4

Hea eelis on see, et vandaalidele vähem märgatav. Jääb mulje nagu oleks vihmaandur. need iminapaga või varre otsas olevad kaamerad on ahvatlus ja kerge saak tüüpidele, kes otsivad uue doosi jaoks raha.

Üldiselt võib ära unustada kaamerad, mis on resolutsiooniga 720p, sest tegemist on vana tehnoloogiaga, mida üritatakse lihtsalt turustada. Jah nõustun, et resolutisoon ise oleks justkui piisav, kuid tegelikult 1080p on siiski parem ja las kaupmehed istuvad oma vana tehnika otsas.

Antud mudel on kondensaatoriga mitte LiPo akuga, mis on mõne aasta möödudes suure osa oma mahtuvusest kaotanud.
Kasutaja avatar
eerik2
Fitting 44"

Eks igaüks teab, mille jaoks tal just vaja on ja ostabki siis vastava. Minu jaoks on piisav, et salvestab liiklussituatsioonid ja ka lähemal asuvad numbrid. Vastava programmiga on võimalik ka suvalisest nutikast liikluskaamera teha ja siis millega tahes ühildada. Mida see 65 dollariline mulle rohkem annab, kui 15 dollarine? 1080p 720p asemel, gps'i, g-anduri... G-andur võibolla oleks vajalik aga milleks mulle ülejäänu? Mitte et teeks maha teiste kaupa, lihtsalt nagu ütlesin - igaüks ostab vastavalt oma vajadustele. Ja see vajadus tulebki kõigepealt selgeks teha.
F-250XLT 7,3D
kummist
Got ARB and Nitrous?

eerik2 kirjutas: Vastava programmiga on võimalik ka suvalisest nutikast liikluskaamera teha ja siis millega tahes ühildada.
Pole tõsi. Tegemist on põlve otsas tehtud lahendusega, mis ei taga, et kaamera alati töötab. Lisaks tuleb see ööseks autost ära koristada.
Ainuüksi iminapa poolt jäetud jälg klaasil kutsub "doosiotsinguil" tüüpe ligi, rääkimat autosse unustatud nutikas.
eerik2 kirjutas:Mida see 65 dollariline mulle rohkem annab, kui 15 dollarine?
Oluliselt parema pildikvaliteedi annab. Võrdle näiteks kümne aasta taguste telefonide kaamerapildi kvaliteeti tänastega - ütled, et ei ole vahet?
Ma ei väida, et nende kahe toote erinevus nii suur on kui eelpool toodud näide, kuid vahe on selgelt sees ja mõjutab hiljem võimalust autonumbreid tuvastada näiteks vastu tulnud auto puhul.

eerik2 kirjutas:Mitte et teeks maha teiste kaupa, lihtsalt nagu ütlesin - igaüks ostab vastavalt oma vajadustele. Ja see vajadus tulebki kõigepealt selgeks teha.
Ometigi king kuskilt pigistab? Kuidagi vastuoluline postitus.

Üsna palju head infot saadaval siin: https://dashcamtalk.com/dash-cam-comparison-tool/
Viimati muutis kummist, L Sept 19, 2015 12:38 am, muudetud 1 kord kokku.
tanel
Rock Crawler

Postitus Postitas tanel »

Praktikuna:
kui kaamera juba silma jääb ja huvi konkreetsem, otsi netist hämara aja demovideosid. Juhin tähelepanu, kus me elame...Pooled hiina junnid võib otse prükkarisse saata peale seda, rääkigu nende protsessorireklaamid (A5/A7/A9 whatever) mida iganes.
Kahepoolne korralik liimipadi on sisuliselt nõutav, iminapamängud ja kinni keeratavad kuulliigendid unusta ära. Või no kui on raha loopida, osta 2x ehk uuesti ja rahaliselt lõppeks 3x Sinu ette antud limiidis, miks mitte.

Lõpuks saad ikka p...est aspektiga, mida ei oska oodatagi.
Minu Blackvue junn on üsna okei pildiga, numbrid suudab vähemalt mingis kaadris ikka ära tuvastada, fullHD, klaasile liimitud, enam-vähem riist.
Hämaras on ka pilt ja mitte "ufod taevas".
Hind oli palju kõrgem Sinu limiidist.
GPS on peal.
...ja siis tahab kella reguleerimist saada mingi unsupported 3rd party hieroglüüfidega junniga, mis ajahetke arvutis SD kaardile kirjutab. See tuleb siis kaamerasse susata ja toide peale panna. Tule jäme jumal appi...
...ja siis, voila, töötab küll ka miinuskraadidega vaatamata specsile, aga noh, -10ga on härmas esiklaasil kaamera kohal sulanud laik ja nädalase seismisega on aku tühi autol.
Kallid pilukad, pange piip käest, tahaks öelda...

Sellest hoolimata leian, et kui keegi midagi paremat oskab välja käia, rahvahariduse ja huvi korras vaataks isegi. Kunagi peab ju ikka uued autod ja uued kaamerad vaatama, varem või hiljem...

Telefoni app on läbi käidud etapp. Käis kah, aga noh...
tegime pulli, aitab
Kasutaja avatar
eerik2
Fitting 44"

kummist kirjutas:Pole tõsi. Tegemist on põlve otsas tehtud lahendusega, mis ei taga, et kaamera alati töötab.
Pooleldi õigus. Mina ei kasuta seda, lihtsalt mainisin olemasolu. Lumia telefonil töötab küll korralikult.
kummist kirjutas: Lisaks tuleb see ööseks autost ära koristada.
Ainuüksi iminapa poolt jäetud jälg klaasil kutsub "doosiotsinguil" tüüpe ligi, rääkimat autosse unustatud nutikas.
Miks peaksidki telefoni autosse jätma???
kummist kirjutas:Oluliselt parema pildikvaliteedi annab. Võrdle näiteks kümne aasta taguste telefonide kaamerapildi kvaliteeti tänastega - ütled, et ei ole vahet?
Ma ei väida, et nende kahe toote erinevus nii suur on kui eelpool toodud näide, kuid vahe on selgelt sees ja mõjutab hiljem võimalust autonumbreid tuvastada näiteks vastu tulnud auto puhul.
Loe uuesti seda kohta, kus kirjutasin vajadusest.
kummist kirjutas:Ometigi king kuskilt pigistab? Kuidagi vastuoluline postitus.
Ausõna - ei pigista. Ütlen siis uuesti - igaühele vastavalt vajadustele, igaüks ostab just sellise, mida tal vaja on.
Vastuoluline on hoopis lausete väljarebimine postituse üldmõttest.

Minul pole vajadust kaamera lisafunktsioonideks. Hetkel kaks odavat kaamerat käigus olnud ligi aasta ja ära klaarinud kaks avariijuhtumit minu kasuks, mis oleks tõenäoliselt ilma kaamerata palju vaidlusi nõudnud. Minu kuu keskmine läbisõit tuleb ca 5000km ja mul oli vaja lihtsalt kaamerat liikluse jälgimiseks, arvestades seda hullumaja, mis hetkel liikluses toimub, eriti reede õhtuti. Kui selle töö teeb ära 15-dollariline, siis milleks mulle 65'ne? Oma raha on see tagasi teeninud ja asi toimib. Kui tekib vajadus parema järgi, siis otsingi parema.
F-250XLT 7,3D
kummist
Got ARB and Nitrous?

Kuidas teeb selline kaamera ära ome töö pimedas? Ilmselgelt kehvemini kui uued. Lisasin eelnevale postitusele ka lingi ( https://dashcamtalk.com/dash-cam-comparison-tool/ ) siit saab ka rohkem lugeda reviewdest kuidas pilt pimedas on ning saab tutvuda ka näidisvideotega.

Sinu jutust selgub, et ainus kriteerium on hind.

PS. Ilmselt on Sinu poolt viidatud kaamera ligilähedane selle mudeliga https://dashcamtalk.com/dvr-207/ Siin kaamerast juttu ka lähemalt.
Should I Purchase?

This camera has some improvements over the original DVR-027 such as no gaps between video files. While this camera is a bit dated and video quality is no where near as good as the recent 1080p cameras, the price is hard to beat. For $45, this is the low priced camera, but we suggest spending a few extra dollars and purchasing the G1W. See our complete comparison on the dash cam comparison page.
Kasutaja avatar
eerik2
Fitting 44"

Minu jutust selgub, et igaüks otsib omale sobiva.
F-250XLT 7,3D
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”