Postitan siia ka, maru vaikne muidu olnud:
Igatahes, läksin mina eile, 19.10.2014, KP10 juurde jalutama, et mulle tundmatut kohta jalgsi veidi uurida ja mis ma leidsin:

Esimesel pildil sisenemiskoht läänest(59°23'35.1"N 24°28'03.9"E ehk
Google Maps 59.393097, 24.467761) - suure tee pealt 50-100 meetrit minna ja saab kohe müttama hakata. Mudane tee + kraavilaadne moodustis magustoiduks.
KP10 (
59.394861, 24.471083)oli täitsa alles. Päris rohtu kasvanud tee ei olnud, aga aarde vastu polnud keegi ammu huvi tundnud. Midagi sinna lisati juurde, aga eks täpsemalt kirjutavad need, kes seda tegid.
KP juurest siin teemas varem mainitud rada põhja poole nähtavalt ei läinud, ju siis oli vaarikavartesse kasvanud. Kraaviservas nagu oleks sihi moodi sirge olnud, aga ei läinud seda uurima.
Suundusime edasi ida poole, midagi väga märkimisväärset seal peale KP kõrval oleva esimese kraavi(pilt 10, mudavann sõltlastele või kraav ja vigursõit puude vahel asjaarmastajatele) ei olnud, natuke väiksemad kuivad kraavid ja paaris kohas natuke kivide-kändude vahel ukerdamist. Suht linnamaasturi rada. Jõudsime ringiga stardipaigast paarsada meetrit lõuna pool suure tee peale välja. Oli muidugi üks "ristmik", kus me suundusime paremale ja seda ei tea, mis vasakul oleks olnud.
Viimasel kahel pildil potentsiaalsed lähenemisteeotsad põhja poolt, ei olnud aega uurida, kumb täpselt. Piltide juures on ka asukohad Google Maps'il, aga mõned koordinaadid on telefon küll lambist võtnud
Raskusaste(lääne poolt kuni punktini) tundus kõrvaltvaatajale selline paras, et igav ei hakanud ja vintsi abiga mõistliku aja piires läbitav - sõidukitel oli umbes 31" rehv all, valgel Cherol 33". Vintsi oli vaja, snorklit mitte ja minumeelest nii sügav ei olnud, et uksevahelt vett/pori sisse oleks pressinud.