Nissan Terranol mootoris tiliseb-koliseb.

Moderaatorid: jr, Moderators

Vasta
Hydroid
Rock Crawler

Nissan Terranol mootoris tiliseb-koliseb.

Postitus Postitas Hydroid »

Auto on NIssan Terrano 2 1997 aasta, 2.4 B mootoriga. Mure on selline et külmalt käivitades väga kõvasti midagi pläriseb mootoris ja kui mootor soe on siis enam nii kõvasti ei plärise, aga mootori töötamisel on vaikselt kuulda nagu midagi hõõruks (metall vastu metalli). Kas kellelgi on midagi sellist ette tulnud v olnud, üks ütles et võimalik, et see on kettipinguti või mingi selline asi. Aitäh!
Hydroid
Rock Crawler

Nüüd ma sain teada, mis seda kolinat tegi - see oli kett mis on väga lõdvalt pingutatud. Paremal pool kui mootorile otsa vaadata asub pinguti, aga kuidas seda pingutada? Või see on hüdrauline ja seal ei anna enam midagi kruttida? Aidake palun.
Hydroid
Rock Crawler

Re: Nissan Terranol mootoris tiliseb-koliseb.

Varem sai vahetatud ketileevendi ära, sest vanal oli leevendi pealt plastmass ära kulunud ja metallist kett käis vastu metallist leevendit ja oligi sealt see kolin. Nüüd on asi selline, aga kui auto külmalt käivitades, nii kaua kuni põleb armatuurilaual punane õli tuli siis käib mootoris ikka plärin ja kui see ära kustub ehk rõhk on süsteemis olemas siis kaob see plärin kohe ära. Kahe erineva motoristi käest olen küsinud ja üks räägib et sul on karteris mingi võrguke umbes ja ei lase mootoriõlil vabalt liikuda ja sp kettipinguti ei saagi kohe rõhku et ketti ära pingutada, ainult siis kui mootor on juba natukene töötanud ja õlis rõhk olemas hakkab pinguti ka tööle.
Teine mees räägib et sul on kett välja veninud ja pinguti ei saa enam hakkama. Kuid esimene mees räägib, et kett ei saa nii kiiiresti välja venida. AUto läbisõit on 200 000. Keda uskuda ja missugune variant võiks tõsisem olla? Autoks Nissan Terrano 2, 1997 va ja 2.4 bensiini mootoriga. Aitäh
Kasutaja avatar
Jeepu
Fitting 38"

Postitus Postitas Jeepu »

Mul Maverick 2,4 bens. teeb samamoodi plärinat täiesti külmalt käivitades kui auto on pikemalt seisnud. Plärinat on vaid üheks sekundiks, väga lühikest aega. Ma pole veel sellele suuremat tähelepanu pööranud. Usun, et õlirõhuga seoses see on, aga millest täpsemalt, pole veel pead vaevanud. Kui sul pinguti on juba vahetatud, siis arvan, et kett ise ikka väsinud.
Ja et 1997.a. auto sul vaid 200tuh. sõitnud on, ma miskipärast ei usu.
//
Terv.Priit
Hydroid
Rock Crawler

Samas klappikambrikaane olen maha võtnud ja ketti katsunud ning ei tundu küll et ta väsinud on. Tundub et ikka peaks õlirõhku mõõtma et kui kiiresti ta külmaga tõuseb. Aga on siis mingi võrk karteris mis võib umbes olla?
Vasta

Mine “Nissan / Renault”